Zapasówka - sprawdzić ciśnienie ;]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SebastianW
    Classic
    • 2010
    • 12

marcink_1, filtr kabinowy znajduje się za schowkiem przed pasażerem. Od dołu sie do niego dostaniesz. Jak i gdzie "wpsiukać" płyn opisał kilka dni temu już Kowal2002. Więc poszukaj w jego postach.
  • Sebastian_S
    Ambiente
    • 2009
    • 172

Witam.

Wczoraj kolega złapał kapcia, wymienił koło, ale okazało sie że ciśnienia nie miał. Musiał pomykać z oponką do najbliższej stacji benzynowej. Dobrze, że przydażyło się to w mieście.

Ja dziś dopompowałem - okazało się że miałem w niej 1.1. pewnie do stacji w mieście bym się dotoczył, gorzej w trasie :?
    W poprzednim autku zmieniałem po prostu letnie z zimowymi i zawsze jedna z kompletu szła na zapasówkę, w sezonie którego się nie tyczyła. Obecnie mam dodatkową i oczywiście przy zmianie na zimówki nie sprawdziłem jej ciśnienia.

Więc jak macie chwilę to zobaczcie jak to u was wygląda.

Komentarz

• tomekjmopl
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1187
      • Opel
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zawsze można pompkę wozić ... :P :P :P

Komentarz

• mamaj12
        RS
        • 2009
        • 1956
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ja dziś też z rana przy -13 C musiałem kółko zmienić :szeroki_usmiech A i w letnim zapasie też prawidłowego ciśnienia nie było
        Wychodzi na to, że trzeba od czasu do czasu sprawdzić lub pompkę zakupić.
        obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
        wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Staram się to sprawdzić od 2 tygodni i ciągle zapominam Ale jak w Tico sprawdzałem jakiś czas temu, to... opona była tak miękka, że mogłem palca w nią "wbić" :!:
          Mój "Batmobil"

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14893
            • Octavia IV (NX3)

Ja zawsze pompuję u mojego wulkanizatora. jak pracownik jest solidny, to zawsze sprawdza ciśnienie w zapasie. Jak jest inny olewający, to wprost mówię o dopompowaniu i otwieram bagażnik Podjeżdżam raz na 2 - 3 tygodnie i po kłopocie. Jako stały klient, kupujący i zmieniający opony - za pompowanie nie płacę
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Marian 2
              L&K
              • 2007
              • 1086
              • Octavia I combi (1U5)
              • AQY 2.0 MPI 115 KM

Ciśnieniomierz i pompkę należy zawsze wozić, podobnie jak (obowiązkową) gaśnicę. Warto też wozić latarkę.

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14893
                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Marian 2
                Ciśnieniomierz i pompkę należy zawsze wozić, podobnie jak (obowiązkową) gaśnicę. Warto też wozić latarkę.
                to fakt chociaż ja od jakichś 10 lat nie mam w bagażniku ani jednego, ani drugiego, ani trzeciego. Liczę na szczęście.
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...